

برگزار شده توسط : دانشگاه شهید چمران اهواز
نخستین جشنواره ملی دانشجویی علوم و فناوری سلولهای بنیادی
تاریخ برگزاری : 27 ارديبهشت ماه 1401
علائم بالینی بیماری تولارمی در زنان باردار: مرور سیستماتیک
امید اکراد فرزقی , امیررضا یعقوب پور , بابک خیرخواه
مقدمه و هدف: تولارمی یک بیماری عفونی است که عامل آن باکتری گرم منفی و داخل سلولی Francisella tularensis می باشد، این بیماری مشترک بین دام و انسان است و از طریق نیش حشرات، تماس با پوست، ذرات آئروسل، بلعیدن گوشت یا آب آلوده، تماس مستقیم با حیوانات آلوده منتقل می شود و با پراکنش جهانی و تظاهرات بالینی متنوع بروز می کند. گزارشات کمی در مورد وقوع تولارمی در زنان بارداروجود دارد و همچنان به طور قطع مشخص نیست که شدت و بروز علائم تولارمی وابسته به جنسیت و بارداری می باشد یا خیر. هدف از این مقاله بررسی علائم عفونت تولارمی در زنان باردار می باشد. مواد و روشها: مقالات منتشر شده از پایگاه های SID، Magiran، Science Direct، Pub Med و Google Scholar مورد بررسی قرار گرفتند؛ جهت بررسی از کلمات کلیدی تولارمیا(tularemia ) و بارداری(pregnancy) استفاده شد. نتایج: پس از ارزیابی، 12 مقاله یافت شد که 8 مقاله واجد شرایط شناخته و به مطالعه وارد شدند. طبق یافته های موجود در مقالات مورد مطالعه، سن ابتلا در اکثر موارد بین 22 تا 35 سال و غالبا در سه ماهه میانی بارداری گزارش شده است و علائم بیماری در اکثر موارد به ترتیب شامل تب بالا، درد عضله، گلو درد و تورم غدد لنفاوی در ناحیه گردن می باشد. نتیجه گیری نهایی: بیماری تولارمی به طور کل دارای شش علائم بالینی شامل زخم- غده ای(ulceroglandular)، غده ای(glandular)، تیفوئیدی(typhoidal) ، تنفسی(pneumonic)، دهانی-حلقی(oropharyngeal)، چشم-غده ای(oculoglandular) می باشد. بروز علائم تولارمی بیشتر به ایمنی و راه ورود باکتری به بدن وابسته است و دوره کمون این بیماری بین 2 روز تا 2 هفته می باشد که ممکن است کشنده باشد. با توجه به مقالات منتشر شده برای تشخیص تفریقی این بیماری علاوه بر علائم کلینیکی نیاز به نتایج آزمایشگاهی (MAT، ELISA و PCR) می باشد. مطالعات کمی در مورد تولارمی در زنان باردار صورت گرفته و مشخص نیست که تولارمی تاثیر نامطلوب بر بارداری و سقط دارد یا نه و همچنین مشخص نیست که عفونت می تواند از طریق جفت عبور کند و عفونت داخل رحمی ایجاد کند، همچنین به دلیل اینکه ممکن است این بیماری سبب سقط در گوسفندان می شود نیازمند تحقیقات کاملی در خصوص امکان سقط جنین در مادران باردار صورت گیرد. که تمام موارد فوق نیازمند بررسی های بیشتری است.
تولارمی، بارداری، زنوئوز
برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است :
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:
, 1401 , علائم بالینی بیماری تولارمی در زنان باردار: مرور سیستماتیک , نخستین جشنواره ملی دانشجویی علوم و فناوری سلولهای بنیادی

تاریخ برگزاری : 27 ارديبهشت ماه 1401
تماس با ما
آدرس: اهواز، بلوار گلستان، دانشگاه شهید چمران اهواز
شمارههای تماس:
۳۳۳۳۰۰۱۹-۳۳۳۳۰۰۱۱-۰۶۱
نمابر: ۳۳۳۳۲۰۲۴
اداره روابط عمومی :
شماره تماس : ۳۳۳۳۵۸۶۰ - ۰۶۱
پست الکترونیک : Public@scu.ac.ir
© کلیه حقوق متعلق به دانشگاه شهید چمران اهواز میباشد. (همایش نگار نسخه 11.0.0)