

برگزار شده توسط : دانشگاه شهید چمران اهواز
نخستین جشنواره ملی دانشجویی علوم و فناوری سلولهای بنیادی
تاریخ برگزاری : 27 ارديبهشت ماه 1401
کاربرد سلولهای بنیادی در درمان بیماری های سیستم اعصاب مرکزی
نشاط رساله پور , آینا عظیم زاده تبریزی , غزل دینی ترکمانی , حنانه بشارت دمیرچی , سیروس صادقیان چالشتری
*(متن چکیده در 4 بخش مقدمه و هدف، مواد و روشها، نتایج و نتیجه گیری نهایی به شرح زیر تدوین شده است:) مقدمه و هدف: سلولهای بنیادی سلولهایی با قابلیت خود نوسازی هستند که در هر تقسیم میتوانند سلولهایی کاملا شبیه به خود را تولید کنند. این سلولها دارای قدرت تمایز به سلولهای تخصصی هستند که از این نظر به گروه های مختلف همه توان(توانایی تبدیل به یک جنین کامل و جفت و بند ناف )، پرتوان (توانایی تبدیل به بافتهای جنینی) و چند توان (تبدیل به چند رده سلولی محدود) تقسیم بندی می شوند .مطالعه مروری حاضر به بررسی کاربرد سلولهای بنیادی در بیماری های سیستم اعصاب مرکزی می پردازد. مواد و روشها : از مقالات چاپ شده در پایگاه های اطلاعاتی Scopus, ISI, PubMed استفاده شده است. نتایج: بیماریها و اختلالات عصبی از علل مرگ و میر و ناتوانی در سراسر جهان هستند. بیماریهای عصبی با منشا ژنتیکی و نورودژنراتیو اغلب سبب آسیب جبران ناپذیر بافتی و سطوح بالا التهاب عصبی می شوند. گسترش روز افزون این بیماریها نیازمند توسعه درمانهای جدید است. اختلالات نورودژنراتیو از جمله آلزایمر،پارکینسون،هانتیگتون و ... به علت مرگ گسترده سلولها همراه با فقدان ظرفیت احیا کننده قوی در سیستم اعصاب مرکزی و محدودیت اکثر داروها در عبور از سد خونی مغزی ، سبب شده است تا از پیوند سلولهای بنیادی به عنوان یک راهبرد درمانی در جایگزینی سلولهای از دست رفته ،استفاده شود. از جمله سلولهای بنیادی که در بیماریهای سیستم اعصاب مرکزی کاربرد دارند: سلولهای بنیادی عصبی، سلولهای بنیادی پرتوان جنینی و سلولهای بنیادی مزانشیمی می باشند. سلولهای بنیادی مزانشیمی عمدتا در مغز استخوان ،بند ناف و بافت چربی حضور دارند ،سلولهای بالغ چند توان با قابلیت تبدیل شدن به انواع سلولهای تمایز یافته که پتانسیل درمانی بالایی داشته و یک منبع ایده آل در درمان بیماری های نورودژنراتیو محسوب می شوند. از دیگر کاربردهای سلولهای بنیادی میتوان در درمان گلیوبلاستوما اشاره نمود. گلیوبلاستوما از جمله تومورهای مغزی است که تا به حال درمان خاصی برای آن عنوان نشده است زیرا رسیدن عوامل دارویی به محل استقرار تومور، دارای محدودیتهایی است. درمان این تومور در طی 20 سال اخیر با سلولهای بنیادی عصبی ، سلولهای بنیادی مزانشیمی و سلولهای بنیادی القايی عصبی صورت گرفته است. نکته حائز اهمیت این است که درمان با سلولهای بنیادی در محل استقرار تومور صورت گیرد. نتیجه گیری نهایی: در حال حاضر با پیشرفت فناوریهای اخیر سلولهای بنیادی و گزینه های درمانی کم برای اکثر بیماریهای سیستم اعصاب مرکزی، پیوند سلولهای بنیادی یک شیوه درمانی موثری است که میتواند جایگزین سلولهای عصبی تخریب شده و از دست رفته بشود.
سلول بنیادی،خود نوسازی، نورودژنراتیو، گلیوبلاستوما
برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است :
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:
, 1401 , کاربرد سلولهای بنیادی در درمان بیماری های سیستم اعصاب مرکزی , نخستین جشنواره ملی دانشجویی علوم و فناوری سلولهای بنیادی

تاریخ برگزاری : 27 ارديبهشت ماه 1401
تماس با ما
آدرس: اهواز، بلوار گلستان، دانشگاه شهید چمران اهواز
شمارههای تماس:
۳۳۳۳۰۰۱۹-۳۳۳۳۰۰۱۱-۰۶۱
نمابر: ۳۳۳۳۲۰۲۴
اداره روابط عمومی :
شماره تماس : ۳۳۳۳۵۸۶۰ - ۰۶۱
پست الکترونیک : Public@scu.ac.ir
© کلیه حقوق متعلق به دانشگاه شهید چمران اهواز میباشد. (همایش نگار نسخه 11.0.0)